Blog Alternatif

Blog Alternatif
Blog ini adalah blog yang telah dibangunkan pada tahun 2008. Silalah lawati untuk mengetahui entri2 didalamnya

SOKONG HIMPUNAN JUTAAN BELIA

SOKONG HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Tuesday, February 14, 2012

Orang UMNO diPUKUL, Duit BR1M diPULUN!!!

Tentunya kita ,masih ingat insiden dimana seorang Ketua Cawangan UMNO Bahagian Sik, iaitu Cawangan Charok Sireh iaitu Seyr yang dipukul oleh seorang fanatik militan hijau pasrael.  Begitulah samsengnya seorang yang mengaku berada dalam sebuah parti yang menjunjung islam, tetapi tidak tahu erti islam itu sendiri.

Orangnya yang cukup biadap ketika berkata-kata dan cukup kurang ajar bila berdebat tiba-tiba hari ini muncul untuk menagih wang BR1M di Dewan Sekolah Menengah Agama Sik pada sessi petang.  Kelibat beliau mula disedari ketika beliau baru tiba dan sedangcuba mencari tempat letak KERETA.Begitu juga ketika beliau sedang duduk-duduk santai didalam dewan, mungkin beliau sedang hendak meng'adjust' perasaan serbasalah beliau yang kemudiannya bejaya di'tuning' dengan baik.  Sebagai tambahan beliau juga berjaya menjalani proses PENEBALAN MUKA tatkala seketika sebelum sampai kekaunter Bank.


Setelah mengambil duit yang sekejap difartwakan HARAM, sekejap pula difartwakan harus kerana hukum-hukum sebegini bagi mereka yang menganut pas sebenarnya bukan lah mutlak sebaliknya andaian mengikut kesesuain dan keuntungan sendiri.

Ketika hampir ke muara kaunter bank sementara, beliau telah disapa dan disarankan oleh seseorang agar bersyukur kepada Allah dan berterima kasih kepada Dato' Sri Mohd Najib Tun Abd Razak yang telah menunaikan janji beliau semasa pembentangan bajet 2012 tahun lepas.  Malangnya kerana KEBEBALAN beliau, beliau secara terang-terang menolak dengan cuukp angkuh sambil berkata "Ini duit kerajaan, bukan duit Najib" dan kemudiannya disusuli dengan "Ini duit rakyat" seperti burung tiung yang cukup akur dgn apa yang didengari tutur bicara tuannya yang mengajar dia bercakap.  Dia sebenarnya hanya mengajuk tanpa mengerti apa yang dipertuturkannya.

Kemudian orang yang menegurnya terus meneruskan anjuran agar beliau tidak mengambilatau mengembalikan duit berkenaan, dengan lagak BODOH SOMBONG beliau berkata "Ini hak aku, akupun bayar CUKAI".   Sebaik mendengar jawapan umpama BOLA TANGGUNG itu, aku ambil peluang untuk tanya soalan MAUT.  "Berapa banyak cukai  tahunan yang hang bayar?".  Mungkin kerana tidak mahu jatuh ekor EGOnya, dengan lancar seperti burung tiung yang baru baik(pulih) dari sakit paruhnya(mulut) beliau berkata, "RM2,000 setahun!"

RM2,000 setahun cukai yang dibayar kepada LHDN???????

Ha ha ha......ha ha ha......Aku tak mahu sambung lagilah cerita benar aku ini.....korang sambung-sambunglah sendiri penamat cerita aku ini mengikut kreativiti korang yang membaca...SELAMAT MENCUBAAAA.....

No comments:

Post a Comment